22 52 96 25


kontakt@terapikastrup.dk


  • Forside
  • Kontakt
  • Priser
  • Om mig
  • Min blog

Min teoretiske baggrund



Integral psykoterapi - en helhedsorienteret tilgang





Jeg er uddannet fra ID-Acadamy i 2018 i integral psykoterapi, med udgangspunkt i Ken Wilbers integrale teori. Integral psykoterapi er en forståelse af, at mennesker er forskellige, har forskellige behov, lever under forskellige forhold og at terapien skal tilpasses den enkelte og ikke omvendt.


Det betyder, at jeg ikke arbejder ud fra én bestemt metode, men trækker på forskellige psykologiske traditioner for at tilpasse terapien til den person, jeg sidder overfor. Mennesker er komplekse, og problemer og udvikling kan sjældent forstås ud fra ét perspektiv alene.


En vigtig del af den integrale tilgang er at forstå, at mennesker befinder sig forskellige steder i deres udvikling. Nogle gange er det vigtigste at få redskaber til at håndtere stress og svære følelser her og nu, mens det i andre tilfælde giver mening at arbejde med dybere, ubevidste mønstre eller livstemaer. Terapi kan derfor tage mange former – fra konkrete strategier til mere eksistentielle samtaler om mening, identitet og retning i livet.


Integral psykoterapi tager højde for både det bevidste og det ubevidste, de relationer vi har til andre, personlige udviklingsstadier og de større rammer, vi indgår i – som samfund, kultur og familiehistorie. Vores udfordringer opstår ikke i et vakuum, og derfor ser jeg på både indre og ydre faktorer, når vi arbejder sammen.


I det dybdepsykologiske arbejde, kan vi undersøger de mønstre og skyggesider, der ligger bag dine tanker, følelser og handlinger. Vi kan se nærmere på forskellige sider af dig, så du lærer dig selv bedre at kende. Vi kan også bruge drømmearbejde, aktiv imagination og andre kreative processer, for at komme i kontakt med de dybere lag af din bevidsthed.


I det relationelle rum, som den neuroaffektive udviklingspsykologi bl.a. beskæftiger sig med, undersøges hvordan måden vi forholder os til verden på, kan stamme fra vores tidlige erfaringer. De første relationer i livet har ofte præget hvordan vi indgår i relationer i dag. Jeg tilbyder en terapeutisk relation, hvor du kan udvikle nye sider af dig selv og har mulighed for at genforhandle disse tidlige relationer. Udvikling opstår ikke i et tomrum, men i det relationelle.


I den mere kropslige tilgang, er det kroppen, sanserne og nervesystemet, vi ser på. Hvordan din krop reagerer og er i verden, spiller en rolle i din oplevelse af livet. Fortidens traumer kan f.eks. sidde fastlåst i kroppen, der stadig reagerer som om den er i fare, selvom det ikke længere er tilfældet.


Dine omgivelser er også vigtige i terapien. Det er ikke en god idé kun at fokusere på at håndtere stress-symptomer, hvis roden til problemet er en arbejdsplads, der ikke passer på sine medarbejder. Ligesom det ikke er hensigtsmæssigt at se indad på egne fejl, hvis du lever med en voldelig partner. Det indre terapeutiske arbejde fokuserer så i stedet på at samle styrke, så det med tiden bliver muligt at ændre på de ydre forhold.


Der er også forskel på udfordringer alt efter om du f.eks. identificerer dig som kvinde, som mand, tilhører en minoritetsgruppe, hvilken personlighedstype du er, hvilken tilknytningsstil du har eller hvad din alder er. Under terapi er jeg så opmærksom som muligt på hvem du er og dine vilkår. Er du interesseret kan vi også arbejde mere målrettet med personlighedstype med udgangspunkt i enneagrammet.


Det vigtigste for mig er at skabe et trygt og nuanceret rum, hvor vi sammen kan undersøge, hvad der skaber problemer, hvad der giver mening, og hvad der kan føre til forandring.




mine erfaringer



Specialskoleområdet





Inden jeg blev selvstændig som psykoterapeut, har jeg arbejdet det meste af mit arbejdsliv inden for specialskoleområdet, hvor jeg har været dybt engageret i at støtte børn og unge med særlige behov, samt deres familier. Mit arbejde har de senere år været forankret i en neuroaffektiv tilgang, hvor vi har haft fokus på at møde barnet der, hvor det er, og arbejde med at styrke den emotionelle regulering, selvforståelse og de relationelle kompetencer.


En stor del af mit arbejde har også været forældresamarbejde, hvor jeg har haft både svære og betydningsfulde samtaler. Jeg har været en sparringspartner for forældre, når udfordringerne i hjemmet er blevet overvældende, og det har været vigtigt for mig at skabe en atmosfære af tryghed og forståelse.


Mange forældre har følt sig magtesløse og ensomme i deres situation, og jeg har gjort mit bedste for at give dem redskaber, indsigt og håb i en hverdag, der ofte har været præget af konflikter, frustrationer og bekymringer.


At arbejde i specialskoleverdenen har givet mig en dyb respekt for de mange ressourcer, børn med særlige behov besidder, når de bliver mødt på den rette måde. Jeg har set, hvordan relationer og anerkendelse kan skabe forandringer, selv i de mest udfordrede situationer.


Forældresamarbejdet har lært mig, hvor vigtigt det er, at både børn og voksne føler sig set og forstået, og at selv små justeringer i hverdagen kan gøre en stor forskel.


Min erfaring fra specialskoleområdet har været uvurderlig i mit nuværende arbejde som psykoterapeut. Jeg trækker på min viden om neuroaffektiv udviklingspsykologi, relationernes betydning og det komplekse samspil mellem barn, forældre og omgivelser.


Jeg ved, hvor meget det betyder at have en støttende og forstående samtalepartner, når man står i svære situationer, og det er netop det, jeg stræber efter at tilbyde i mit terapeutiske arbejde.




Anja Sixhøj Jensen MPF



Gangstedvej 10

2770 Kastrup



22 52 96 25


kontakt@terapikastrup.dk

Anja Sixhøj Jensen
Psykoterapeut MPF



Uddannet fra ID-Academy 2018.